Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

5 saker du måste veta om Sapien-författarens nya bok

Efter att ha berättat om vår historia och om framtiden tar sig Harari an vår tids största utmaningar i sin nya bok. 

 1. I succéförfattaren Yuval Noah Hararis nya bok 21 tankar om det 21:a århundradet diskuterar han ämnen som nationalism, terrorism, fejknyheter och okunnighet, samt ytterligare 17 aktuella ämnen.

   
 2. Idéen till 21 tankar om det 21:a århundradet kom till Harari genom frågor från hans läsare. Han insåg att det inte fanns någon mening i kunskap om historien och framtiden om man inte tar till vara på de insikterna och applicerar dem på den tid vi lever i idag.


3. Hararis tidigare böcker Sapiens och Homo Deus blev båda internationella bästsäljare. Barack Obama, Bill Gates och Mark Zuckerberg är några av alla de som hyllat honom. I Sapiens skriver Harari om vår historia och i Homo Deus om vår framtid.

4. I sin nya bok 21 tankar om det 21:århundradet ger Harari oss riktlinjer till livet på 2000-talet och visar på de utmaningar som vi inte alltid vågar se i vitögat. Som hur vi hanterar de digitala diktaturer som Silicon Valley-företagen utgör och vilka konsekvenser som Artificiell Intelligens egentligen kommer att få.   

5. Yuval Noah Harari säger själv: ”Min nya bok vill svara på några övergripande frågor som: Vad händer i världen idag, vad finns det för djupare betydelse för dessa händelser, och hur kan vi som individer navigera igenom dem? Frågorna jag vill utforska handlar om hur Trump kom till makten, om Gud är tillbaka, och om nationalism kan förhindra global uppvärmning?”  

 

Yuval Noah Harari författare till 21 tankar om det 21:a århundradet
Hararis nya bok handlar om vår tids största utmaningar som demokrati, AI och terrorism. 

21 tankar om det 21:a århundradet

Vår tids mest angelägna utmaningar, lättillgängligt presenterade av författaren till Sapiens.

Du kanske vill läsa...

Boktips på böcker om kvinnor, av kvinnor

Ingen är så bra på att beskriva kvinnor som kvinnor själva. I fem inspirerande böcker beskriver författare hur det är att vara kvinna utifrån sina egna förutsättningar. 

Ny podcast om hur bok blir till

Snart 25 år efter psykiatrireformen är det hög tid att samla ihop hur det ser ut idag. Författarna Åsa Moberg och Anna Fredriksson bearbetar tankar inför en kommande bok genom att göra en podcast.

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hanssons Au pair är en lyrisk memoar om vad det är som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet.

5 tips på hur du bryter dina digitala ovanor

I boken Smartare än din telefon av psykologen Siri Helle får du praktiska råd på hur du kan använda din mobil för att öka ditt välbefinnande.