Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

5 saker du måste veta om Sapien-författarens nya bok

Efter att ha berättat om vår historia och om framtiden tar sig Harari an vår tids största utmaningar i sin nya bok. 

 1. I succéförfattaren Yuval Noah Hararis nya bok 21 tankar om det 21:a århundradet diskuterar han ämnen som nationalism, terrorism, fejknyheter och okunnighet, samt ytterligare 17 aktuella ämnen.

   
 2. Idéen till 21 tankar om det 21:a århundradet kom till Harari genom frågor från hans läsare. Han insåg att det inte fanns någon mening i kunskap om historien och framtiden om man inte tar till vara på de insikterna och applicerar dem på den tid vi lever i idag.


3. Hararis tidigare böcker Sapiens och Homo Deus blev båda internationella bästsäljare. Barack Obama, Bill Gates och Mark Zuckerberg är några av alla de som hyllat honom. I Sapiens skriver Harari om vår historia och i Homo Deus om vår framtid.

4. I sin nya bok 21 tankar om det 21:århundradet ger Harari oss riktlinjer till livet på 2000-talet och visar på de utmaningar som vi inte alltid vågar se i vitögat. Som hur vi hanterar de digitala diktaturer som Silicon Valley-företagen utgör och vilka konsekvenser som Artificiell Intelligens egentligen kommer att få.   

5. Yuval Noah Harari säger själv: ”Min nya bok vill svara på några övergripande frågor som: Vad händer i världen idag, vad finns det för djupare betydelse för dessa händelser, och hur kan vi som individer navigera igenom dem? Frågorna jag vill utforska handlar om hur Trump kom till makten, om Gud är tillbaka, och om nationalism kan förhindra global uppvärmning?”  

 

Yuval Noah Harari författare till 21 tankar om det 21:a århundradet
Hararis nya bok handlar om vår tids största utmaningar som demokrati, AI och terrorism. 

21 tankar om det 21:a århundradet

Vår tids mest angelägna utmaningar, lättillgängligt presenterade av författaren till Sapiens.

Du kanske vill läsa...

Boktips för att ladda batterierna

Du har gjort ditt i offentligheten nu. Dags att ladda batterierna i solitud inför december-ruschen med de här tre boktipsen. 

Feministisk litteratur slog igenom på riktigt 2018

Feministiska berättelser tippades slå igenom stort 2018 - och trendkännarna har fått rätt. Vi ger boktips till 6 feministiska böcker att läsa i höst.

Elin Bengtsson om Rosenregimen

Elin Bengtsson om relationen mellan språk och makt

Rosenregimen är en lyrisk berättelse om att vilja ha en annan typ av relation än den gängse normen. Hur kan man både vara i en relation och bejaka sin frihetstörst?

Tre skräcktips från Madeleine Bäck

När författaren bakom Vattnet drar, Jorden vaknar och Berget offrar delar med sig av sina bästa tips utlovar hon mardrömmar åt alla!

Livet på krogen förr och nu.

Ett samtal om krogliv genom 700 år och utvecklingen i nutid.

torsdag 22 november 2018 Akademibokhandeln LundeQ, Stora torget 3, Uppsala

Tellström och Almqvist snackar krogliv genom historien och i nutid