Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Blixtra, spraka, blända! MUGG OCH KLISTERMÄRKE PÅ KÖPET

av Jenny Jägerfeld

Chic lit med litterärt innehåll.

Det här är underhållning med hjärna, chic lit med litterärt innehåll som får läsaren att känna sig smart. Eller som författaren Jenny Jägerfeld själv beskriver romanen: en trojansk My Little Pony.

Penny Löwe är ett litterärt stjärnskott som ska upprepa sin formidabla succé med romandebuten Strid. Men kan man verkligen skriva utan att själv ha upplevt det? Penny menar att man inte kan det, och med hjälp av den lindrigt pålitlige väninnan och manipulatören Lola iscensätts hennes liv med kärlek och dramatik för att ge något att skriva om.

Det är relationer och sex, fadersproblem, droger och sprit. Miljöerna är Stockholms media- och förlagsvärld, fast glammigare än i verkligheten. En dröm om hur det borde vara – ett Manhattan fast i Stockholms kulturvärld. Blixtra, spraka, blända! är ett Rebecca & Fiona-universum som cirkulerar kring youtube-filmer, instagram-stalking och pastelliga peruker, en blandning av Ensam ung kvinna söker, The Talented Mr Ripley och Louise Boije af Gennäs Ta vad man vill ha. Energisk ADHD-prosa uppvarvad till max, skrivet på högt varvtal som kan läsas i ett enda svep. Ett underhållningsdriv med hjärna, om vänskapsförhållanden som attraherar och demolerar.

 

Jenny Jägerfeld debuterade med vuxenromanen Hål i huvudet 2006 och vann fyra år senare Augustpriset med ungdomsroman Här ligger jag och blöder. Hon skriver för såväl barn och unga samt för vuxna, och arbetar som även psykolog.

 

”Läskigt och känsligt om att förlora fotfästet […] en bladvändare om identitetsstörtande dålighetsliv”
Expressen

”Jenny Jägerfeld skriver oerhört träffsäkert och drivet”
Enköpings-Posten

”Språket skär som en vass kniv genom nypotatis”
Jönköpings-Posten

”Jenny Jägerfeld är en frisk vind - ja, en virvlande storm - rakt genom en ofta stillastående och stinkande göl av ingrodda och oreflekterade fördomar och förutfattade meningar. Frispråkig, frisk och förföriskt frivol, ja rentav frenetiskt fatal.”
Gefle Dagblad

 

 

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127154377
  • Sidantal: 519
  • Formgivare: Sara R. Acedo
  • Utgiven: 2018-05-22
  • Mått: 148 x 217 x 36 mm
  • Vikt: 700 g
Lagerstatus: I lager

3 böcker till höstens bokcirkel

Ost och kex i all ära, här är romanerna som verkligen ger energi till höstens bokcirkeldiskussioner. 

11 böcker att läsa i sommar

Sommaren är som gjord för läsning - här ger redaktionen sina bästa boktips inför semestern.

Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar

Hon läser fler böcker i veckan än både du och jag kan drömma om, och har plöjt stora delar av vårens utgivning. Här är @bokturisten Signe Svenssons bästa boktips inför semestern.

Bästa Mors dag-presenttipsen

Ingen har givit dig så mycket i livet som mamma – bokstavligt talat. Så lägg lite krut på att ge något fint tillbaka. Här är de 5 bästa presenttipsen till Mors dag.

Månadens boktips: Maj

I maj boktipsar vi om relationsromaner som lämpar sig ypperligt att läsa i solen.