Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Böckerna som borde ligga under granen i jul

Julen närmar sig med stormsteg och mellan glöggfester, knäckkokande och sillinläggningar kan det vara skönt att få lite tips på vad man kan lägga under granen. Brody, Elsie och Fibban har sniffat fram några av årets bästa bokpärlor att ge bort i jul, för alla åldrar och intressen.

Julklappstips Frukost hela dagen

Frukost hela dagen av Anna & Rasmus Axelsson

Good morning, afternoon & evening! Den här boken är till för alla som vill äta frukost hela dagen! Det är gott, snyggt och hela den moderna kostcirkeln i en munsbit.

 

Julklappstips Magikernas tid

Magikernas tid av Cressida Cowell

Att lägga under granen till den som vill stanna under granen men ändå vill försvinna in i en magisk värld. En julklapp som tar med 9-12-åringen in i en fartfylld och hysteriskt rolig äventyrssaga!

 

Julklappstis Arv och miljö + Människan är den vackraste staden

Arv och miljö av Vigdis Hjorth

En av årets mest omtalade och hyllade böcker! Familjedramatik och igenkänning, läsaren kommer bli helt uppslukad. Ge bort eller lägg under granen som julläsning till dig själv.

Människan är den vackraste staden av Sami Said

Augustnominerad! Perfekta julklappen till språkentusiasten, ett språkfyrverkeri om vår tid. En mästerlig roman om migration, fylld av liv och humor.

 

Julklappstips Factfulness

Factfulness av Ola Rosling, Hans Rosling & Anna Rosling Rönnlund

Den perfekta julklappen till den vetgirige och kunskapstörstige!  Men även till den som behöver få ordning på sina missuppfattningar och på så vis förstå världen bättre.

 

Julklappstips Brun flicka drömmer

Brun flicka drömmer av Jacqueline Woodson

Att gömma under granen till den som vill ha något som går rakt in i hjärtat. Passar barn, ungdomar, vuxna och inte minst som högläsning allihop tillsammans.

 

Julklappstips Vego Curry

Vego curry av Nahid Hassan & Isa Ekstam

En perfekt julklapp till den som gärna äter grönt men har svårt med inspirationen. Smakrikt vackert, genuint och snabblagat.

 

Julklappstips La cheffe

La Cheffe av Marie NDiaye

En hyllning till gastronomin och det konstnärliga skapandet av en ständigt nobelpristippad författare. Att lägga under granen åt romanälskaren som också har en passion för matlagning.

 

Julklappstips 21 tankar

21 tankar om det 21:a århundradet av Yuval Noah Harari

21 tankar – För tänkaren som grubblar över människans framtid. Här fokuserar författaren till Sapiens – Yuval Harari –  på ämnen som är högst aktuella och sträcker sig från utmaningen med AI till vår tids utbredda nationalism. Ta reda på hur världen kan komma att se ut 2050!

Du kanske vill läsa...

Så gör du japansk rulltårta

Matcha, körsbärsblom, vanilj och choklad. Japanska bakverk förnar det bästa av öst och väst. Vi bjuder på ett recept på rulltårta med matcha, maräng och vit choklad.