Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Boktips: Klicka hem Fars Dag-presenten själv

Vänta inte på bekräftelse utifrån - uppskatta dig själv som förälder genom att ge dig lästid i Fars Dags-present. 

Stark på riktigt av Waldo Zapata och Louise Sondlo

Vi lever idag på ett sätt som vi inte riktigt är menade för. All stress, krav, tillgänglighet och jonglerande håller tillsammans med ett allt mer stillasittande liv på att ta kål på oss. Därför är träning så viktigt. Den förbättrar så mycket: ökar din livskvalitet, tålamod, välmående, energi, fokus och mentala hälsa. Den bygger en kropp som orkar bära ungar, matkassar, springa till bussen och hjälpa en polare att flytta.

Så nej, att lägga tre vardagskvällar på att läsa Waldo Zapata och Louise Sondlos träningsbok Stark på riktigt  är inte egoistiskt. Det är en investering i ditt och omgivningens välmående.

 

 

Sveriges nya miljardärer av Jon Mauno Pettersson och Erik Wisterberg

Sverige har i dag fler miljardärer än någonsin tidigare men det är inte i industrin eller finansvärlden som den nya eliten växer fram. Istället är det en ny generation av superentreprenörerna som tar över.

Framgångssagor som Spotify, Klarna och Minecraft är bara toppen av detta isberg. I Sverige formas just nu en helt ny ekonomi, där riskkapital, makt och gränslöshet står i fokus. Sveriges nya miljardärer är en riktigt välskriven reportagebok som tar sig in hos den nya generationens miljardärer och undersöker vad som driver dem. Det här är en reportagebok vars innehåller kommer att ge dig samtalsämnen för många middagar framöver.

Reportageboken Sveriges nya miljardärer

 

Stockholm för foodisar av Jonas Cramby

Det är svårt att bli profet i sin egen hemstad – eller att älska densamma lika helhjärtat som man längtar bort. Men när resematguideserien för foodisar har kommit till Stockholm så går det faktiskt att se den egna huvudstaden med nya ögon. Jonas Crambys Stockholm för foodisar är, tack vare fotografen Fredrik Skogkvists bilder, det mest Stockholms-romantiska som hänt Stockholms sedan Monica Z sjöng ”Sakta vi gå genom stan

Förutom ett hundratal krog-, bar-, och kafétips innehåller boken även små texter om shishkebab, vitvinsås, svensk korvkioskkultur, den andra vågens kinakrogar och ett gäng framstående kockars egna krogtips.

Det här är guideboken för dig som vill äta godare i Stockholm – utan att lägga halva lönen på upplevelsen.  

Matreseguiden Stockholm för foodisar 

 

Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov

Kanske är det här vintern då du ska ge dig själv egentiden att ta dig igenom klassikern som la grunden för hela science fiction-genren? Stiftelsetrilogin räknas till ett av världens mest uppmärksammade verk inom science fiction-genren och den berättelse som banat vägen för kommande författare.

Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov

 

Japansk whisky och andra asiatiska single malt i världsklass av Daniel Bruce

Med hjälp av skotsk expertis i kombination med sina varma och fuktiga klimat har Taiwan och Indien utvecklat en egen whiskystil ofta kännetecknad av tropisk frukt och en slående komplexitet. Med ena foten i sin egen terroir och den andra i Skottland, har asiatisk single malt whisky kommit att utvecklas till ett helt unikt fenomen.

I reportageboken Japansk whisky och andra asiatiska single malt i världsklass får du följa med till några av Asiens mest legendariska destillerier. Här beskriver dryckesskribenten Daniel Bruce hur japansk whisky på bara några år har gått från måttligt populär till en efterfrågan som skjutit i höjden.

En dryckesbok för dig som är riktigt intresserad av hantverkskvalitet i allmänhet och dryck i synnerhet.

Dryckesboken Japansk whisky

Stark på riktigt

9 träningsprogram att göra hemma, på gymmet eller på resa, med eller utan redskap.

Sveriges nya miljardärer

Vilka är egentligen människorna bakom de nya svenska miljardbolagen?

Stockholm för foodisar

Reseguide till Stockholm som matstad, en av de absolut mest spännande städer att äta i just nu.

Japansk whisky: Och annan asiatisk single malt av världsklass

Varför har japansk whisky blivit så populär, och vad kännetecknar den egentligen?

Stiftelsetrilogin

Klassikern som lade grunden för hela science fiction-genren.

Du kanske vill läsa...

Månadens boktips

I oktober läser vi två efterlängtade och självupplevda böcker som ger perspektiv på tillvaron. 

lär dig laga thaimat från grunden

Det thailändska köket brukar kallas vår andra husmanskost. Tove Nilsson, aktuell med kokboken Thai hemma, lär dig att bemästra recepten. 

Diskussionsfrågor till Bomullsängeln

Susanna Alakoskis nya storslagna roman är bokcirkelboken det kommer snackas om i höst. Vi ger dig frågorna som får igång bokcirkelsamtalet. 

Boktips - ut i naturen

Äntligen krispigare luft och en natur som dignar av svamp. Vi ger 3 boktips som får dig utanför dörren i helgen.