Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Boktips - ut i naturen

Äntligen krispigare luft och en natur som dignar av svamp. Vi ger 3 boktips som får dig utanför dörren i helgen. 

Vildplockat av Niki Sjölund

Vildplockat är en ovärderlig guide till dig som vill göra skogspromenaden till en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning. Det här är den bästa boken för dig som vill lära dig mer om alla de råvaror som finns helt gratis i den svenska naturen att plocka.

 

Mossa – Från skog till trädgård och kruka av Ulrica Nordström

Att ta sig ut i naturen behöver inte innebära gummistövlar, dagsryggsäck och frystorkad mat – det räcker med att som det japanska fenomenet moss gazing gå ut och närstudera mossa i närmaste skogsdunge (eller trädgård, för den delen). Trädgårds- och växtprojektboken Mossa presenterar ett stort antal mossarter (visste du att det finns över 1 000 sorter i Sverige?) samt gör en internationell utblick med inspirerande mossträdgårdar i Japan och USA.

Tips >> Missa inte Ulrica Nordströms kommande bok Nordiska bad - I sjö, hav, bassäng och källa om något av det mest uppfriskande som finns: att bada året om. 

 

Vandra av Angeliqa Mejstedt

Vandringsbloggaren Angeliqa Mejstedts matiga Vandra är det perfekta boktipset för dig som vill börja vandra och söker efter en praktisk kom igång-guide. Här kan du läsa om allt du behöver veta inför vandringen - allt från hur man lagar mat till hanterar hemlängtan - och få tips om hur man vandrar med barn, med sina äldre föräldrar och vilka vandringsleder som egentligen är bäst i Sverige.

Mossa - Från skog till trädgård och kruka

Så omfamnar du mossa - odling och projekt.

Vandra

En praktisk bok för dig som vill börja vandra, med stort fokus på detaljer – hur du packar, hur du tar rast, och hur du hanterar akut hemlängtan.

Bokpaket: Naturboxen

Naturboxen innehåller de främsta böckerna för dig som tycker att skogen ger mer avkoppling än ett yogapass på gymmet.

Du kanske vill läsa...

lär dig laga thaimat från grunden

Det thailändska köket brukar kallas vår andra husmanskost. Tove Nilsson, aktuell med kokboken Thai hemma, lär dig att bemästra recepten. 

Diskussionsfrågor till Bomullsängeln

Susanna Alakoskis nya storslagna roman är bokcirkelboken det kommer snackas om i höst. Vi ger dig frågorna som får igång bokcirkelsamtalet. 

Så gör du japansk rulltårta

Matcha, körsbärsblom, vanilj och choklad. Japanska bakverk förnar det bästa av öst och väst. Vi bjuder på ett recept på rulltårta med matcha, maräng och vit choklad. 

Så gör du coldbrew

En flaska coldbrew i kylen är esset i skjortärmen varma sommardagar. Här är det bästa receptet.