Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Bomullsängeln

av Susanna Alakoski

Alakoski är tillbaka med en romansvit som mästerligt sammanfattar stora skeenden.

Den svenska moderna skönlitteraturen har haft sina mästare i att sammanfatta stora skeenden i romansvitens form och genom den vanliga människans livsöde: Vilhelm Mobergs utvandrarromaner, Sara Lidmans jernbaneepos och Kerstin Ekmans Katrineholmssvit. Med Susanna Alakoskis kommande fyra romaner kan vi lägga till ytterligare en svit med samma ambition och förmåga att sammanfoga yttre och inre världar. Den börjar i det tidiga nittonhundratalets Finland, för att sluta i Sverige i våra dagar. Landet är nytt, tiden är ny. Men det är samma hårda arbete, samma fabriker.

Första delen, Bomullsängeln, berättar historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på en och samma gång en välsignelse och en ny boja.

Bomullsängeln är en mäktig roman om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst, en berättelse om hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra.

Susanna Alakoski debuterade 2016 med Augustprisetbelönade romanen Svinalängorna. Hon har även skrivit romanen Håpas du trifs bra i Fengelset och de två dagboksessärerna Oktober i Fattigsverige och April i Anhörigsverige

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127160491
  • Mått: 143 x 216 x 32 mm
  • Vikt: 630 g
  • Utgiven: 2019-08-23
  • Sidantal: 430
Lagerstatus: I lager

Diskussionsfrågor till Bomullsängeln

Susanna Alakoskis nya storslagna roman är bokcirkelboken det kommer snackas om i höst. Vi ger dig frågorna som får igång bokcirkelsamtalet. 

3 starka romaner du inte får missa i höst

Boktips för dig som håller på att bygga höstens läslista – det här är romanerna det kommer att snackas om.

Senast visade produkter