Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Där livet är fullkomligt

av Silvia Avallone

Silvia Avallone har skrivit ännu en klarsynt klasskildring av samtidens Italien.

Silvia Avallone är den italienska författare som de senaste åren fått störst genomslag internationellt vid sidan av Elena Ferrante. Stål blev en makalös succé i Sverige och har sålt i över 75 000 exemplar.

Den nya romanen, Där livet är fullkomligt, rör sig i samma värld som debuten Stål: i det andra Toscana, i arbetarklassens hyreskaserner och utforskar frågor om identitet och möjligheten att välja sitt liv som ung kvinna i dagens Italien.

Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv.

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.

Silvia Avallone har i Där livet är fullkomligt skrivit ännu en klarsynt klasskildring av samtidens Italien. Ett Italien i skuggan av det goda livet, där klassklyftorna är avgrundsdjupa och könsrollerna bergfasta.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Översättare: Johanna Hedenberg
  • ISBN: 9789127154391
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2019-09-13
  • Vikt: 570 g
  • Mått: 147 x 217 x 32 mm
  • Sidantal: 381
Lagerstatus: I lager

3 starka romaner du inte får missa i höst

Boktips för dig som håller på att bygga höstens läslista – det här är romanerna det kommer att snackas om.

Senast visade produkter