Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Den amerikanska högern

av Martin Gelin

Den historiska bakgrunden till hur Trump och extremhögern kunde inta Vita huset.

Den amerikanska högern är en analys av hur republikanerna i USA lyckades bli ett av världens mest inflytelserika politiska partier. Reportageboken – som nominerades till Augustpriset i fackboksklassen – gavs första gången ut 2012 och finns nu äntligen i nytryck med ett nyskrivet förord om Donald Trumps politik i Vita huset.

Augustprisjuryn motivering:

”Martin Gelins reportagebok om den amerikanska högern ger kunskap om det som många svenskar har svårt att förstå: Hur kan så många amerikaner attraheras av den kristna högern, Tea Party-rörelsen, abortmotståndet etcetera? Gelin speglar frågans komplexitet efter imponerande research och en mängd intervjuer. Han gör det på ett rappt och säkert språk som också innehåller en av den goda fackbokens viktiga ingredienser: Lite oväntad humor.”

 

Martin Gelin arbetar som journalist i USA sedan 2001 och är Dagens Nyheters New York-korrespondent. Han har tidigare skrivit de prisbelönta reportageböckerna Det amerikanska löftet Barack Obamas väg till Vita Huset, Den längsta kampen om Hillary Clinton, samt e-boken Barack Obamas kompromisser

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-04-14
  • Mediatyp: Häftad
  • Mått: 158 x 230 x 37 mm
  • Vikt: 720 g
  • Sidantal: 445
  • ISBN: 9789127157521
Lagerstatus: I lager

Lookbook SS18

"I never read, I just look at pictures." Andy Warhol

Senast visade produkter