Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Den brinnande flickan

av Claire Messud

Sagoaktigt om att vara flicka och hur man berättar historien om sitt liv.

Långt innan Elena Ferrantes Neapelkvartetten skrev Claire Messud romaner om flickors och kvinnors inre liv och vänskap.

Nu kommer den New York Times-bästsäljande författare Claire Messud (Kvinnan på övervåningen) med en ny roman på svenska som tar flickors uppväxt för allvar. Det är ett psykologiskt drama i en stillsam roman.

Julia och Cassie har varit bästa vänner sedan de gick i förskolan och delar på allt, inklusive en längtan bort från Royston, den sömniga staden i Massachusetts där de växer upp. Men när flickorna når tonåren börjar de glida ifrån varandra. Deras olika klassbakgrunder gör sig gällande, och Cassie slår in på en farlig väg som i slutändan kommer att förstöra hennes äldsta och viktigaste vänskap.

Julia berättar om vad som hände då, när allt börja falla isär. Men medan hon berättar, blir det allt tydligare att historien om Cassie och deras vänskap glider henne ur händerna. Hur väl känner vi egentligen oss själva och våra närmaste? Och hur förstår vi berättelserna om våra liv, som ibland skymmer en annan, sannare verklighet?

Den brinnande flickan är ett psykologiskt ödesdrama som lånar tragedins form för att berätta om barndomens frihet, kvinnors vuxenblivande och hur det ser ut när fantasierna och drömmarna möter en skitigare verklighet.

Det här är ett boktips för dig som läser Agnes Lidbeck och Elena Ferrante.

 

Claire Messud är författare till fem skönlitterära böcker. Den senaste romanen på svenska var Kvinnan på övervåningen. 2019 kommer hennes genombrottsroman Kejsarens barn för första gången i svensk översättning. Messud undervisar i skrivande och bor i Cambridge tillsammans med sin make, litteraturkritikern James Wood, och deras två barn.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Översättare: Eva Johansson
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-09-29
  • ISBN: 9789127153172
  • Vikt: 400 g
  • Mått: 144 x 217 x 21 mm
  • Formgivare: Sara R. Acedo
  • Sidantal: 221
  • Originaltitel: The burning girl
Lagerstatus: I lager

Boktips för att ladda batterierna

Du har gjort ditt i offentligheten nu. Dags att ladda batterierna i solitud inför december-ruschen med de här tre boktipsen. 

Senast visade produkter