Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Det dunkla pusslet: Spionagets världshistoria

av Wilhelm Agrell

Heltäckande om spioner – inte bara James Bond och avlyssningsteknik.

Det här är den första boken i sitt slag, skriven av vårt lands främsta expert i underrättelseanalys. Och det är en historia som vänder upp och ner på rådande spionmyter.

Vi associerar spioner med efterkrigstiden, högteknologiska avlyssningsteknik, Stasi och James Bond. Men i verkligheten har macho inte betytt så mucho – den största andelen spioner genom historien har varit kvinnor, och det är inte främst från Ryssland och USA som spionage har skett, utan lika gärna i Egypten, Mesopotamien, Asien för att inte tala om Europa och hela området runt Medelhavet.

Spionagets dunkla världshistoria bjuder på åtskilliga dråpliga och tragiska berättelser, hjältar och skurkar, överraskningar och paranoia, primitivt våld och sofistikerad apparatur – allt för att lägga ett okänd pussel snabbare än motståndare, konkurrenter och inte sällan också bundsförvanter.

Det dunkla pusslet. Spionagets världshistoria är den första övergripande skildringen på svenska om vad som händer bakom kulisserna såväl i krig som fred.

 

Wilhelm Agrell är Sveriges förste och ende professor i underrättelseanalys. Han är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademin, kolumnist i tidningen Militär historia och har skrivit ett 60-tal böcker, däribland Stockholm som spioncentral, Maskerad front: Kalla krigets underrättelsehistoria samt Vem kan man lita på – den globala övervakningens framväxt.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-08-11
  • ISBN: 9789127151161
  • Sidantal: 390
  • Formgivare: Niklas Lindblad
  • Mått: 167 x 235 x 29 mm
  • Vikt: 724 g
Lagerstatus: 3 st i lager