Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Du lever i mig

av Kajsa Grytt

Om det mest förbjudna: att som kvinna välja karriären och lämna sitt barn.

Kajsa Grytt har skrivit en vacker och smärtsam skildring av förlust och frihet, skuld och tillhörighet. Och om det mest förbjudna av allt: att som mamma lämna sitt barn för karriären.

Peter har begravt sin pappa och städat ur hans lägenhet. Bara källaren återstår. Sist han var därnere var där kaos, precis som i pappans liv. Hans bittra pappa som aldrig kom över sveket från Veronica som lämnade dem båda när Peter var liten. Peter låser upp gallerdörren till förrådet som är välstädat och alldeles tomt, så när som på en ensam, låst, byrå mitt på golvet. När han bryter upp lådorna väller hans liv ut, såsom det kunde ha varit. Nästan 300 brev, det första poststämplat i New York och daterat några dagar efter att mamma lämnade dem. Det sista bara någon månad gammalt.

På andra sidan Atlanten söker en kvinna efter kärleken och livet i spillrorna av en dränkt stad.

Du lever i mig är en varm familjeskildring på klasstematik. En roman för dig som gillar Susanna Alakoski och Åsa Linderborg Mig äger ingen.

 

Kajsa Grytt är en av vår tids mest ikoniserade och textfokuserade musiker, som i samband med romanen även släpper skivan Kniven i hjärtat. Hon är verksam som musiker, författare och samtalsterapeut. Grytt slog igenom på 80-talet med punkgruppen Tant Strul och har utöver musiken skrivit romanen Nio dagar, nio nätter, självbiografin Boken om mig samt fem pjäser, en poesibok och en barnbok.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-04-14
  • Mått: 147 x 218 x 28 mm
  • Formgivare: Sanna Sporrong
  • Sidantal: 299
  • ISBN: 9789127154919
  • Vikt: 480 g
Lagerstatus: I lager

Bästa boktipsen till påsk

Ni önskade - här är den ultimata läslistan inför påskledigheten. 

11 böcker att läsa i sommar

Sommaren är som gjord för läsning - här ger redaktionen sina bästa boktips inför semestern.

Månadens boktips: Maj

I maj boktipsar vi om relationsromaner som lämpar sig ypperligt att läsa i solen.

5 boktips på klimatromaner

I takt med att allt fler får upp ögonen för klimatfrågan tar cli-fi större plats - böcker som handlar om framtiden och klimatet. Vi listar 5 klimatromaner att lägga till läslistan.

Senast visade produkter