Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Efterrätter

av Olle T Cellton

Den enda efterrättsbok du behöver.

En kula god hemgjord glass, en bit paj, lite chokladmousse eller bara några skivor apelsin med honung och pistaschnötter kan vara de godaste efterrätterna. Överarbetade desserter behöver inte nödvändigtvis betyda att de är större smaksensationer.

Kocken Olle T Cellton är väldigt duktig på goda smaker och desserter, och fokuserar på smaken snarare än att efterrätterna ska vara överarbetat garnerade.

I dessertboken Efterrätter har Olle samlat sina bästa söta recept. Här finns allt från enkel granatäppelposset, citronpaj, brynt smör & hallon-paj, rabarbergalette, crème caramel, ricottapannacotta, brownie, choklad- och karamelltarte, en ovanligt god vaniljglass, äggfri glass, pistachgelato, satsuma & mandelkaka, ricottacheesecake, valnötskala och olivoljekaka med smak av apelsin, till mer tidskrävande efterrätter som den franska klassikern marjolaine. Pedagogiskt går hand igenom grunderna för olika desserter, som glass och sorbet, olika typer av pajdegar, kakor och puddingar.

Det här är den enda efterrättsbok du behöver!

 

Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och har jobbat på krogar i uppväxtstaden, Edinburgh, London, Köpenhamn och San Francisco. Numera är han kökschef på Babette i Stockholm som han driver med några vänner. Olle har tidigare skrivit kokböckerna Salt, socker & vinäger och Enkel god mat.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-09-10
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127158580
  • Vikt: 742 g
  • Mått: 185 x 245 x 22 mm
  • Sidantal: 159
  • Fotograf: Lennart Weibull
Lagerstatus: I lager
Senast visade produkter