Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Gränsen

av Elise Karlsson

En roman om vår tids neuroser: wellness och att arbeta med sig själv.

Den avslutande delen i Elise Karlssons samtidssvit handlar om vår tids neuroser: wellness och att arbeta med sig själv.

Emma, som i Linjen gjorde vad som helst för att hålla sig fast när det gungade omkring henne, är kvar på samma arbetsplats. Ett öppet kontorslandskap,  med kaffeautomat, mötena, och produkter som ska säljas.

Men när Emma blir sjuk förändras hennes robotlika engagemang för arbetet. Hon börjar intressera sig för relationer, wellness, politik och tar sig an allt det nya med samma besatthet med vilken hon tagit sig an arbetet. Hon ska bli bäst på att vara partner, bäst på att slappna av, bäst på att vara engagerad. Hon arbetar nu, liksom så många i vår tid, med sin kropp. Andningen har blivit allt för henne. Men vad betyder det?

Det här är en roman om personlig förändring och ett politiskt uppvaknande, för dig som gillade Roland Paulsens Vi bara lyder: En berättelse om Arbetsförmedlingen och optimeringsreportaget Den vilda jakten på ett bättre jag

 

Elise Karlsson är tillbaka med en roman som tar vid där Linjen (2014) slutade, och som med samma lakoniska humor undersöker vår tids konfliktlinjer och neuroser. Mellan de två böckerna kom Klass (2017), som liksom Linjen hyllades för sin stilistiska och analytiska skärpa. Elise Karlsson är författare, litteraturkritiker och redaktör.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-09-01
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127156029
  • Mått: 135 x 205 x 23 mm
  • Sidantal: 260
  • Vikt: 380 g
Lagerstatus: I lager

Månadens boktips: Oktober

I oktober söker vi oss inomhus och boktipsar om fyra riktiga bladvändare.

3 böcker till höstens bokcirkel

Ost och kex i all ära, här är romanerna som verkligen ger energi till höstens bokcirkeldiskussioner. 

Senast visade produkter