Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Himmeli på Halmens hus

Eija Kosikis halmkronor ställs ut på i utställningen Himmelsk harmoni på Halmens Hus i Bengtsfors. Med andra ord är det värt att dra till Dalsland i sommar.

Mellan den 9 juni och 1 september visas utställningen Himmelsk harmoni på Halmens hus i Bengtsfors. Då visar Eija Koski, världens enda konstnär med titeln himelist, upp sina halmkronor. "För mig är min himmeli en reflektion av Universumet, med sin skönhet och ordning. Himmeli är min väg till innerlig ro. De geometriska, harmoniska mönstren talar ett universellt språk, som vår själ förstår", säger Eija Koski på Halmens hus hemsida.

2016 kom hon ut med boken Himmeli - Geometrisk halmslöjd förr och nu, på Natur & Kultur. 

 

Här kan du läsa vad journalisten Frida Kurbits skriver om Eija Koski och hennes utställning på Halmens Hus.

Du kanske vill läsa...

Tjuren från Solna

Gunnar Ardelius, Författare

Gunnar Ardelius har tidigare skrivit om fäder och söner, i den nya boken skiftar han fokus till realtionen mellan mor och son.

Tågresan

Hannah Arnesen, Visuell berättare

Hannah Arnesen är författaren och illustratören som ser sig som en visuell berättare. Nu är hon aktuell med nya bilderboken Tågresan.

Vem är vilse?

Alex Howes, Illustratör

Alex Howes är den brittiska illustratören som lät sin katt Bob bli grogrunden till bilderboken Vem är vilse?

Så minskar vi vårt klimatavtryck

Efter att ha tassat kring de ekologiska hyllorna i mataffären i åratal är 2018 året då vi fullt ut satsar på att minska vår klimatpåverkan. De här är våra sex förbättringsområden för året.