Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hanssons Au pair är en lyrisk memoar om vad det är som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet.

Vigdis Hjorth, författare

Arv och miljö är en av årets mest omtalade romaner. Förläggaren Nina Eidem frågade Vigdis Hjorth hur hon ser på debatterna samt hur hon önskar att boken blir läst. 

Elin Bengtsson om relationen mellan språk och makt

Rosenregimen är en lyrisk berättelse om att vilja ha en annan typ av relation än den gängse normen. Hur kan man både vara i en relation och bejaka sin frihetstörst?

Lina Blixt ger monstren ett ansikte

”De är fruktansvärda, äckliga, fascinerande, respektingivande och farliga varelser, och det vill vi visa”. Lina Blixt fick i uppgift att illustrera det läskigaste som finns.

Maja Lunde om att skriva om klimatförändringar

Maja Lundes roman Binas historia blev en världssensation när den kom häromåret. Hennes nya roman Blå är skriven på samma vis men handlar om en framtid där vattenbristen är ett faktum.

”Barns farliga lekar intresserar mig”

En kort skrivövning på nätet växte till den suggestiva ungdomsromanen Trettonde sommaren. Gabriella Sköldenbergs debut ställer frågor om skuld och oskuld.

”Europa var ett stort kaos”

En nyhetssändning fick den danska arkeologen Jeanette Varberg att skriva Människan har alltid vandrat – Folkvandringar och vändpunkter i historien.

”En mordrättegång är ett utmärkt sätt att tillbringa en eftermiddag i London”

Gunnar Pettersson, Londonbo sedan 1972, berättar om nya boken och ger sina bästa tips.

Förläggare Nina Eidem intervjuar Elin Willows

Elin Willows debutroman Inlandet har hyllats som en händelselös bladvändare. I en mejlkonversation med förläggaren berättar hon om hur boken skrevs i tiominutersintervaller.