Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Köpenhamns bästa pastarestauranger

Den starkaste trenden i Köpenhamn just nu är pasta. Erik Eje Almqvist, författare till Köpenhamn för foodisar, tipsar om de bästa pastaställena.

Paris bästa nya krogar

Elin Unnes, författare till matreseguiden Paris för foodisar, tipsar om de bästa nya ställena som öppnat sedan guideboken gavs ut för ett år sedan. 

Olle T Cellton , Författare

Vissa av recepten har han slipat på i tio år. Nu släpper kocken Olle T Cellton en bok om efterrätter.

Valnötskaka med whiskey och chokladganache

Valnötskaka med whiskey och chokladganache är en klar favorit ur Olle T Celltons dessertbok Efterrätter. Vi bjuder på receptet!

De provlagar ur kommande kokböcker

De provlagar flera hundra recept varje år för att säkerställa att kokböckerna verkligen ska fungera. Bakom kvalitetssäkringen står illustrerad faktas tre redaktionsmedlemmar. 

Historiens godaste rabarbermarmelad

Rabarber är äntligen i säsong – ta tillvara på de späda smakbomberna nu för att kunna njuta resten av året. Vi bjuder på recept på Elin Unnes Rosendoftande rabarbermarmelad.

Dödlig delikatess

Den uppblåsbara faran. Olle Matsson, professor i kemi, skriver om den japanska blåsfisken fugu – en delikatess som bär på det starka giftet tetrodotoxin.

De 5 bästa studentpresenttipsen

Vi har listat de bästa böckerna att ta med sig ut i livet – varsågod, här är 5 presenttips till den nybakade studenten!

Överraska med frukost på sängen på Mors dag

Här är kafé Pom & Floras bästa Mors dags-recept ur kokboken Frukost hela dagen

Så minskar vi vårt klimatavtryck

Efter att ha tassat kring de ekologiska hyllorna i mataffären i åratal är 2018 året då vi fullt ut satsar på att minska vår klimatpåverkan. De här är våra sex förbättringsområden för året.