Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Kvinnor förändrar världen

av Melinda Gates

Melinda Gates: om du vill lyfta ett samhälle - satsa på kvinnor.

De senaste 20 åren har Melinda Gates haft ett uppdrag: att hitta strukturella lösningar för de mest utsatta människorna i världen, var de än lever. Under dessa år har en sak blivit allt mer tydlig för henne: om du vill lyfta ett samhälle satsa på kvinnor.

I Kvinnor förändrar världen skildrar Gates sitt feministiska uppvaknande, stunden då hon insåg sambandet mellan kvinnors självbestämmande och samhällets välmående. Den fråga som ledde Gates in på den globala arenan var familjeplanering och tillgången till preventivmedel. I samhällen där kvinnor har tillgång till preventivmedel är kvinnorna friskare och har högre inkomst, och deras barn mer välnärda och högre utbildade. Det tog henne sedan vidare till bredare frågor: kvinnors rätt att välja yrke, mäns delaktighet i hemarbetet, betald föräldraledighet och ett slut på alla former av könsdiskriminering.

Utifrån en personlig övertygelse om att alla liv är lika mycket värda, och inspirerad av sin mentor Hans Rosling, berättar Melinda Gates om sin resa från jobbet som dataingenjör på Microsoft till rollen som grundare av världens största privata stiftelse. I boken möter vi såväl nytänkande kvinnor och män som arbetar för jämställdhet världen över, som ögonöppnande fakta om fattigdom, utbildning och hälsa.

Hon visar vilka oerhörda möjligheter det finns att driva på förändring i världen, både för politiken, näringslivet och oss som individer.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Översättare: Peter Staffansson
  • ISBN: 9789127160996
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2019-05-14
  • Mått: 142 x 217 x 22 mm
  • Vikt: 470 g
  • Sidantal: 284
  • Originaltitel: The moment of life : how empowering women changes the world
Lagerstatus: I lager

Bästa presenttipsen till Mors Dag

Uppvakta mamma genom att ge henne egentid i form av en bok. Här är de 5 bästa presenttipsen till Mors Dag.

Senast visade produkter