Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Det här eventet har redan passerat. Gå till eventsidan.

Lär dig förstå världen med Rosling - Factfulness

Möt författarna till Factfulness i en föreläsning som hjälper oss att förstå världen bättre.

Möt Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund i en föreläsning utifrån boken Factfulness. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i ­omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

 Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Läs mer...

Factfulness

Så funkar världen! Lär dig tänka som Hans Rosling.

Du kanske vill läsa...

Utdrag ur Brun flicka drömmer

ALMA-pristagaren Jacqueline Woodson självbiografi Brun flicka drömmer är skriven på fri vers och rymmer ämnen som rasism, segregation och brutalt polisvåld, men även kärlek till familjen och en resa genom barndomens minnen.

Överraska mamma med frukost på sängen

Här är kafé Pom & Floras bästa Mors dags-recept ur kokboken Frukost hela dagen

Dödlig delikatess

Den uppblåsbara faran. Olle Matsson, professor i kemi, skriver om den japanska blåsfisken fugu – en delikatess som bär på det starka giftet tetrodotoxin.

En saudisk kvinnas protest

Hon satte sig bakom bilratten och körde i ett av världens mest kvinnoförtryckande länder. Läs ett utdrag ur Modet att köra av Manal al-Sharif.