Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Månadens boktips: Maj

I maj boktipsar vi om relationsromaner som lämpar sig ypperligt att läsa i solen.

Månadens boktips: Maj
Månadens boktips: Maj

Du lever i mig av Kajsa Grytt

Vacker, stillsam roman om det största tabut av allt: att lämna sitt eget barn. Om du gillade tempot och det icke-fördömande tilltalet i Sally Rooneys Samtal med vänner kommer du älska Du lever i mig. Det här är en bok som du börjar med på lördag eftermiddag – och finner dig själv liggandes i samma soffa på kvällen och inser att du nästan har läst ut boken.

 

Tjuren från Solna av Gunnar Ardelius

Skruvad och träffsäker humor kring mansrollen idag, och om känslan av att inte räcka till i en tid utan självklara svar. Om en tid fylld av tvivel, tonårsångest och törst efter närhet. Med ledig stil berättar Gunnar Ardelius om relationen mellan en mamma och hennes son, och om att slita sig loss (även om det innebär att hamna i säng med mammans bästa väninna). Det här är en roman såväl för millennials som för dig som vill sätta dig in i hur det är att växa upp till man idag.

 

Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld

Augustprisbelönade författaren och psykologen Jenny Jägerfelds senaste roman är en relationer extra allt: vänskapsförhållanden som attraherar och demolerar, fadersproblem, sex och droger. Det är ett Rebecca & Fiona-universum som cirkulerar kring youtube-filmer, instagram-stalking och pastelliga peruker, en blandning av Ensam ung kvinna söker, The Talented Mr Ripley och Louise Boije af Gennäs Ta vad man vill ha. Det här är chic lit med litterärt innehåll som får dig att känna dig smart (och aningen speedad).

 

Snart är det 1968 av Åsa Moberg

Det är en den hyllade och banbrytande roman som i över ett decennium har varit omöjligt att få tag på men som nu åter är i tryck. I romanform berättar Åsa Moberg som det ikoniska året 1968 och att som kvinna längta efter sex, frihet och kanske mest av allt: en ny tid, men kanske också inse att den revolutionerande tiden även bär ett förtryckande mörker och instängdhet. Ett boktips för sig som vill läsa om en ung kvinnas iver att få börja livet, om kvinnors skapande, och om vem som sätter ramarna för frihet.

Du lever i mig

Om det mest förbjudna: att som kvinna välja karriären och lämna sitt barn.

Tjuren från Solna

Skruvad humor kring mansrollen för millennials.

Blixtra, spraka, blända!

Chic lit med litterärt innehåll som får läsaren att känna sig smart, av hyllad Augustvinnare.

Snart är det 1968

En föregångare till vår tids stora feministiska debatt: metoo-upproret.

Du kanske vill läsa...

Berget offrar

Madeleine Bäck, Författare

Madeleine Bäck är biologen som blev medicinjournalist och som i dag arbetar som mediechef. Berget offrar är sista delen i hennes skräcktrilogi som utspelas i Gästrikland.

Utdrag ur Mellan raderna

"Det händer ofta att kvinnor som börjar slutar ganska snabbt. Det har bland annat resulterat i eftertexter med enbart män på alla positioner."

Månadens boktips: Augusti

I augusti tipsar vi om böcker som gör dig påläst inför valet – såväl idéböcker som mer handgripligt hur du kan agera för att skydda demokratin.

Bokrelease!

onsdag 22 augusti 2018 Natur & Kultur, Karlavägen 31, Stockholm

Kom på release för boken Något litet och fluffigt - sanningen enligt Gunnar & Molly på Natur & Kulturs terrass!