Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Nämenvaf...

av Jan Berglin, Maria Berglin

Sveriges skickligaste mikrosatiriker sammanfattar året som gått.

Paret Berglin är Sveriges kanske främsta samtidsskildrare i serieform, och har framför allt blivit uppskattade för dråpliga kommentarer kring vardagslivets situationer. Nu kommer ett års samlad produktion ut i bokform.

Det finns tillfällen i livet som vi aldrig riktigt står rustade inför. Som när det orangea pensionskuvertet anländer. När vi öppnar kylskåpet på kvällen. När vi försöker hitta något meningsfullt att se på tv. Och, inte minst, när vi gör misstaget att ta en ärlig titt i badrumsspegeln. I sådana situationer är svaret alltid detsamma: ”Nämenvaf...”

I över tre decennier har Jan och Maria Berglin skildrat läget i landet med sin oefterhärmliga blandning av humor, samhällskritik och vankelmod. Nämenvaf… är deras senaste samling av fyrrutingar och ensidesteckningar från året som gått – dagsfärsk humor som aldrig blir inaktuell.

 

Jan Berglin är tecknare och lärare. Maria Berglin är skribent och konstnär. De är bosatta i Gävle. Jan Berglin har mottagit flera priser och utmärkelser, bland annat Alf Henrikson-priset 2004 och Albert Engström-priset 2007. Tillsammans erhöll de Natur & Kulturs Kulturpris 2013. Deras serie publiceras varje vecka i åtta svenska dagstidningar.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-09-07
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127159082
  • Vikt: 520 g
  • Mått: 230 x 210 x 11 mm
  • Sidantal: 128
Lagerstatus: I lager
Senast visade produkter