Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Det här eventet har redan passerat. Gå till eventsidan.

Pasta på italienska – signering och handfasta pastatips

Kom till Akademibokhandeln i Triangeln 8 december 12-15 och få din bok signerad samtidigt som Sara och Miriam rullar Malloreddus och Trofie.

12 regioner. 25 pastasorter. 50 recept. Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand. Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras. Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter.

Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.
Miriam Preis är frilansande fotograf med fokus på mat och människor. Hon äter allt som är salt, starkt och knaprigt och kan kommunicera med vem som helst. Både Sara och Miriam bor i Malmö.

 

Du kanske vill läsa...

Sneak peek på höstens böcker

Storsatsning från Susanna Alakoski, Silvia Avallone tillbaka och nytt från systrarna Adbåge.

Bästa boktipsen till påsk

Ni önskade - här är den ultimata läslistan inför påskledigheten. 

5 äggstra goda recept till påsk

Fullkomligt frossa i äggklassiker i påsk! Vi ger dig 5 smarriga recept ur Tove Nilssons äggbibel Ägg.

Frågorna som får igång bokcirkelsamtalet

Vi ger dig frågorna som får igång samtalet till vårens stora bokcirkelsbok: Tara Westovers självbiografi Allt jag fått lära mig.