Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Rich boy

av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Den stora romanen om villkoren för kvinnors liv.

Vad innebär det att som kvinna leva, arbeta och älska i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys? Caroline Ringskog Ferrada-Nolis gestaltar med stor känslighet och psykologisk skärpa villkoren för tre generationers kvinnoliv. Det handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv och om ensamma mammor som inte förmår ge sina barn vad de behöver.

Marianne är en ung och osäker kvinna från en borgerlig familj på Lidingö som har fallit samman i sviterna av pappans död. Det är 60-tal i Stockholm och Marianne läser till psykolog. Hon är feminist, men osäker på hur man omsätter det i praktiken. När den karismatiske vänsterledaren Kaj riktar sitt ljus mot henne följer hon med, trots hans alltmer våldsamma beteende.

Annika är Mariannes dotter. Som vuxen slungas hon in i en djup kris som tvingar henne till självrannsakan. Det är 2000-tal i Stockholm, lättare att vara kvinna på vissa sätt, men svårare på andra.

Caroline Ringskog Ferrada-Nolis stora återkomst som romanförfattare spänner över hela 1900-talet och är skriven med samma bildrika, associativa stil som debuten Naturen.

Rich boy är en roman för dig som plöjer Kristina Sandberg, Agneta Pleijel, Karolina Ramqvist och Agnes Lidbeck, och som älskade stämningen och den träffsäkra beskrivningen av tidsandan i Emma Clines Flickorna.

Omslaget är broderat av inredningsarkitekten och dekoratören My Zachrisson.

 

Caroline Ringskog Ferrada-Noli debuterade 2009 med den rosade Naturen, och gav 2016 ut Kära Liv och Caroline baserad på frågor hon och Liv Strömquist fått till podden En varg söker sin podd. Caroline är utbildad på Dramatiska Institutet och regisserade SVT-serien Juicebaren

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-05-03
  • ISBN: 9789127132832
  • Sidantal: 476
  • Mått: 148 x 215 x 30 mm
  • Formgivare: My Zachrisson
  • Vikt: 600 g
Lagerstatus: I lager

Feministisk litteratur slog igenom på riktigt 2018

Feministiska berättelser tippades slå igenom stort 2018 - och trendkännarna har fått rätt. Vi ger boktips till 6 feministiska böcker att läsa i höst.

11 böcker att läsa i sommar

Sommaren är som gjord för läsning - här ger redaktionen sina bästa boktips inför semestern.

Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar

Hon läser fler böcker i veckan än både du och jag kan drömma om, och har plöjt stora delar av vårens utgivning. Här är @bokturisten Signe Svenssons bästa boktips inför semestern.

Barn tolkar bokomslag

Döm inte av omslaget. Eller jo förresten, gör det. Vi lät ett gäng 4-9-åringar att berätta vad de tror att boken handlar om utifrån dess omslag.

Senast visade produkter