Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar

Hon läser fler böcker i veckan än både du och jag kan drömma om, och har plöjt stora delar av vårens utgivning. Här är @bokturisten Signe Svenssons bästa boktips inför semestern.

Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar
Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar

"Skärpt och nära."

Två böcker som jag har läst och varmt rekommenderar i sommar är Vaggvisa av Leïla Slimani och Nordisk fauna av Andrea Lundgren.

Vaggvisa läste jag på helspänn. Jag älskade skildringen av en Paris-familjs småbarnsliv mitt i en intelligent, isande, psykologisk thriller. I Nordisk fauna steg jag in i gränslandet till ett suggestivt universum. I varje novell var det något nytt i mig som vreds om. Skarpt och nära.

  

Rich boy pratar mina vänner redan om.”

Tre böcker jag ser fram emot att läsa och skriva om i sommar på @bokturisten är Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Klätterbaronen av Italo Calvino, och Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld. Rich boy pratar mina vänner redan om. Vad det innebär att vara kvinna, vad som är bundet av generation och av arv, och hur vi vill och lyckas älska, leva och arbeta. Spännande! Jag är alltid nyfiken på bokbranschen så Jenny Jägerfelds bok om kometdebutanten Penny och autofiktionens roll och gränser ska bli både kul och intressant att läsa. Slutligen så jag har längtat länge efter att försvinna in i Klätterbaronen om en ung, italiensk adelsman som i revolt mot sin far klättrar upp i ett träd och stannar där.

 

”Jag är alltid nyfiken på bokbranschen så Jenny Jägerfelds bok Blixtra, spraka, blända! om kometdebutanten Penny och autofiktionens roll och gränser ska bli både kul och intressant att läsa.”

Vaggvisa

Gillian Flynns Mörka platser, förlagd under takåsarna i Paris.

Nordisk fauna

En novellsamling om att längta bort och aldrig vara nöjd med det man har.

Rich boy

Den stora romanen om villkoren för kvinnors liv.

Du kanske vill läsa...

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hanssons Au pair är en lyrisk memoar om vad det är som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet.

5 tips på hur du bryter dina digitala ovanor

I boken Smartare än din telefon av psykologen Siri Helle får du praktiska råd på hur du kan använda din mobil för att öka ditt välbefinnande.

Vigdis Hjorth, författare

Vigdis Hjorth, författare

Arv och miljö är en av årets mest omtalade romaner. Förläggaren Nina Eidem frågade Vigdis Hjorth hur hon ser på debatterna samt hur hon önskar att boken blir läst. 

Två röster om John Williams författarskap

Han tillhör de senaste årens verkliga litterära sensationer, inte minst genom det postuma genombrottet internationellt med Stoner. Men vem var John Williams?