Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar

Hon läser fler böcker i veckan än både du och jag kan drömma om, och har plöjt stora delar av vårens utgivning. Här är @bokturisten Signe Svenssons bästa boktips inför semestern.

"Skärpt och nära."

Två böcker som jag har läst och varmt rekommenderar i sommar är Vaggvisa av Leïla Slimani och Nordisk fauna av Andrea Lundgren.

Vaggvisa läste jag på helspänn. Jag älskade skildringen av en Paris-familjs småbarnsliv mitt i en intelligent, isande, psykologisk thriller. I Nordisk fauna steg jag in i gränslandet till ett suggestivt universum. I varje novell var det något nytt i mig som vreds om. Skarpt och nära.

  

Rich boy pratar mina vänner redan om.”

Tre böcker jag ser fram emot att läsa och skriva om i sommar på @bokturisten är Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Klätterbaronen av Italo Calvino, och Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld. Rich boy pratar mina vänner redan om. Vad det innebär att vara kvinna, vad som är bundet av generation och av arv, och hur vi vill och lyckas älska, leva och arbeta. Spännande! Jag är alltid nyfiken på bokbranschen så Jenny Jägerfelds bok om kometdebutanten Penny och autofiktionens roll och gränser ska bli både kul och intressant att läsa. Slutligen så jag har längtat länge efter att försvinna in i Klätterbaronen om en ung, italiensk adelsman som i revolt mot sin far klättrar upp i ett träd och stannar där.

 

”Jag är alltid nyfiken på bokbranschen så Jenny Jägerfelds bok Blixtra, spraka, blända! om kometdebutanten Penny och autofiktionens roll och gränser ska bli både kul och intressant att läsa.”

Vaggvisa

Gillian Flynns Mörka platser, förlagd under takåsarna i Paris.

Nordisk fauna

En novellsamling om att längta bort och aldrig vara nöjd med det man har.

Rich boy

Den stora romanen om villkoren för kvinnors liv.

Blixtra, spraka, blända!

Chic lit med litterärt innehåll som får läsaren att känna sig smart, av hyllad Augustvinnare.

Du kanske vill läsa...

Månadens boktips: Juli

I juli tipsar vi om de bästa feelgood-böckerna att läsa på närmaste brygga eller parkbänk.

Vinet som passar bäst till bokcirkeln

Petter och Alfs bästa vintips till bokälskare

Vinet kanske inte är viktigast på en bokcirkel, men det är en viktig komponent. Petter Alexis Askergren och Alf Tumble tipsar om vad som passar bäst smakmässigt att dricka.

Bokrelease!

onsdag 22 augusti 2018 Natur & Kultur, Karlavägen 31, Stockholm

Kom på release för boken Något litet och fluffigt - sanningen enligt Gunnar & Molly på Natur & Kulturs terrass!