Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Rosenregimen

av Elin Bengtsson

Poetiskt om att vilja ha en annan typ av relation än den gängse normen. Hur kan man både vara i en relation och bejaka sin frihetstörst?

När Niko träffar Emmy i universitetsstaden och berättar om sin nya kärlek för sin mamma säger hon: ”Så det är en flicka”. ”Inte precis en flicka. En butch.” ”En buss?”

Ja, Niko och Emmy träffas faktiskt på en buss, och livet förtrollas, blir skirt, ljust och skört. Erotiken och närheten till Emmy öppnar Nikos värld, men det är någonting annat som stängs. Emmy har tydliga konturer, kör motorcykel och lever ett ordnat liv med välmående krukväxter. Hon är oförstående inför Nikos lust att spränga sig igenom språket, dansa, söka sig till sin gräns. Den gemensamma lägenheten börjar kännas klaustrofobisk, men hur lämnar man kärleken när man väl fått in den i sitt liv? Hur förhandlar man aptiten och relationen, en regim som kräver att man inordnar sig i ett färdigtuggat språk?

Rosenregimen är en lyriskt skimrande och känsloladdad roman om kärlek och politik och att söka ett nytt språk för sina erfarenheter. Om konflikten i begäret, om frihet och tillblivelse. Det är en roman om den första stormande kärleken, och om att vilja ha en annan typ av relation än den gängse normen. Hur kan man vara i relation samtidigt som man vill ge utlopp för sin frihetstörst?

Rosenregimen är en roman för dig som gillar Sara Stridsberg och drar åt berättelser vars karaktärer är lesbiska eller HBTQ.

 

Elin Bengtsson är författare och doktorand i genusvetenskap. Hon nominerades till Augustpriset och Nordiska rådets litteraturpris för sin senaste bok Ormbunkslandet.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-08-11
  • ISBN: 9789127154698
  • Mått: 130 x 204 x 17 mm
  • Formgivare: Moa Schulman
  • Sidantal: 220
  • Vikt: 330 g
Lagerstatus: I lager

Ultimata läslistan till semestern

Vi frågade vilka av våra böcker ni tyckte skulle kvala in på den ultimata läslistan till semestern. Här är den nu: listan med boktips för hela sommaren. 

Boktips på böcker om kvinnor, av kvinnor

Ingen är så bra på att beskriva kvinnor som kvinnor själva. I fem inspirerande böcker beskriver författare hur det är att vara kvinna utifrån sina egna förutsättningar. 

Månadens boktips: December

I december läser vi tre böcker som fokuserar på kampen för att äga sin kropp och identitet. Dags att bryta normer och fördomar om samhällets syn på sexualitet och kvinnors kroppar.

Elin Bengtsson om Rosenregimen

Rosenregimen är en lyrisk berättelse om att vilja ha en annan typ av relation än den gängse normen. Hur kan man både vara i en relation och bejaka sin frihetstörst?

Senast visade produkter