Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vi är verkligen ledsna, men den här produkten är helt slut.

Skafferiet : Växter och grönt året om

av Johan Björkman

Den här boken förklarar tydligt grunderna i hur du kan ta vara på sommarens växter och grönsaker genom olika tekniker som torkning, syrning, fermentering och liknande. Den fungerar som inspiration för att skapa sitt eget skafferi inför vintern.

Hur skiljer sig din bok från andra liknade böcker?
Den förklarar tydligt grunderna i hur du kan ta vara på sommarens växter och grönsaker genom olika tekniker som torkning, syrning, fermentering och liknande. En annan styrka med boken är att andra delen består av recept på hela rätter som jag lagar med hjälp av det skafferi jag har byggt upp i första delen.

Hur tänker du att man ska använda boken?
Som inspiration för att skapa sitt eget skafferi inför vintern. Man behöver inte göra exakt som det står i recepten, utan man kan prova sig fram och utveckla dem med andra kryddor eller ändra mängden syra och på så sätt få fram sina egna skafferifavoriter.

Dina favoritrecept inom varje kategori?
Oj oj, det finns mycket gott, men här är några favoriter:
Fermenterade morötter med korianderfrön, rosmarinsalt, olja på gröna enbär, kimchi på kålrot, torkat bärpulver på lingon och svarta vinbär, naturlig chilisås, rabarbervinäger, zucchini med mynta och chili och till sist müsli på grönkål och hasselnöt.

Johan Björkman är diskaren från Trollhättan som numera arbetar som kökschef på restaurang Koka i Göteborg. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och fokuserar på modern västsvensk gastronomi och fina råvaror. Boken är en sammanfattning av vad Johan har lärt sig under de senaste tio åren om förvaring av råvaror.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2019-03-28
  • ISBN: 9789127161733
  • Mediatyp: Inbunden
  • Vikt: 640 g
  • Mått: 185 x 240 x 18 mm
Lagerstatus: Ännu ej utkommen. Förväntas skickas under v 13