Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Smärtpunkten

av Elisabeth Åsbrink

Om morden i Malexander och hur en teaterpjäs skakade Sverige. Nyutgåva av en bok med stor aktualitet.

Nu ges hyllade Smärtpunkten ut i nyutgåva av succéförfattaren till 1947 och Augustprisade Och i Wienerwald står träden kvar. När boken gavs ut första gången 2010 skrev Östgöta Correspondenten:

”Smärtpunkten är den bästa svenska boken om ett uppmärksammat brott sedan ”Lasermannen.”

Pjäsen Sju tre skrevs av Lars Norén i samarbete med tre tungt kriminella män. Två av dem var nazister. Dagen efter den sista föreställningen av Sju tre rånade en av dem, Tony Olsson, Östgöta Enskilda Bank i Kisa, och deltog också i morden på de två poliserna i Malexander.

Journalisten Elisabeth Åsbrink har skrivit en avslöjande bok om ett av de mest omdebatterade teaterprojekten i Sverige och om de brutala morden på två polismän i Malexander våren 1999. Här får vi en unik insyn i vad som egentligen hände bakom kulisserna; de medverkandes skuld och ansvar blottläggs.

Hon har också tagit del av exklusivt arbetsmaterial från Lars Noréns privata arkiv, läst opublicerade dagboksanteckningar och granskat hemligstämplade dokument. Dessutom har hon fått unika intervjuer med alla ansvariga för det kontroversiella projektet. För första gången kan delar av manuset till Sju tre publiceras, bland annat den hårt omdebatterade nionde scenen, där de nazistiska åsikterna uttryckts.

Fanns det ett samband mellan teaterarbetet och morden? Elisabeth Åsbrink ger svaret i sin orädda och utmanande bok.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Danskt band
  • Sidantal: 351
  • ISBN: 9789127157668
  • Utgiven: 2018-06-22
  • Mått: 136 x 210 x 21 mm
  • Vikt: 440 g
Lagerstatus: I lager

Boktips för att förstå andra världskriget

Elisabeth Åsbrink har hyllats för skildrandet av tiden under och efter andra världskriget i böcker som Och i Wienerwald står träden kvar och 1947. Här tipsar hon om 6 böcker som du behöver läsa för att förstå andra världskriget och dess konsekvenser

Senast visade produkter