Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Soppa, potage & buljong

av Tommy Myllymäki

Myllymäkis enkla och lättlagade recept – nu i kategorin soppa.

Kocken Tommy Myllymäki har en osviklig förmåga att göra fantastiska rätter lättillgängliga för hemmakocken. Det är korta ingredienslistor, tydliga instruktioner och från grunden-genomgångar.

Efter framgångarna med kött, grönsaker, sallader och fisk tar han sig nu an en av vardagens stöttepelare: soppan. En rätt som kan vara såväl billig som god, och som går hem i de flesta läger: hos barn, på finmiddagen eller en vanlig torsdag. Här finns alla varianter: varma, kalla, klara, mixade och klassiska soppor (tänk gulasch, minestrone och ärtsoppa). Recepten i denna grundkokboken kryddas med gedigna teknikavsnitt, faktatexter och recept på ett antal tillbehör till soppan, som aioli och krutonger.

Soppor är oftast inte särskilt komplicerade, men de är heller inte de mest förlåtande av rätter. Därför måste man ha ganska klart för sig hur soppans olika komponenter behöver balanseras mot varandra, hur soppans konsistens påverkar upplevelsen av att äta den, och hur man lyckas landa i ett resultat som blir tillräckligt fylligt och intressant för att inte bli tråkigt.

I bokens 80-tal recept ingår klara soppor, gräddiga soppor, mixade soppor, kalla soppor, buljonger och potager. Du lär dig snabbt hur du med några få grundtekniker i bagaget kan variera smaksättningarna i det oändliga. Med en huvudråvara som till exempel blomkål går det att göra hur mycket som helst, och en enkel buljong kan i högsta grad bli något sofistikerat om du ger dig tid att göra ett bra förarbete.

I kokboken hittar du både svenska husmansklassiker, rustika och exklusiva soppor från de sydeuropeiska köken, ramen och buljonger.

 

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. 2019 öppnar han en ny restaurang på Djurgården och är kreativ ledare för bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut kokböckerna Sallad, Kött, vilt & fågel, Fisk & skaldjur, Grönsaker – tillbehör & garnityr samt Såser.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Fotograf: Charlie Drevstam
  • Utgiven: 2018-09-22
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127158672
  • Mått: 195 x 245 x 20 mm
  • Vikt: 760 g
  • Formgivare: Karin van der Kwast Gissberg
  • Sidantal: 152
Lagerstatus: I lager