Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Trettonde sommaren

av Gabriella Sköldenberg

Suggestivt skrämmande drama på liv och död, och om uppslukande tonårsvänskap.

Kusinerna Angelica och Sandra är födda på samma dag med ett års mellanrum. Där Angelica är den fogliga och lugna, är Sandra den bångstyriga och vilda. Hela sommarlovet är de oskiljaktiga på landet hos morfar. Det är de två mot världen och världen är väldig och fri. Men de är också utlämnade åt varandra och långt från de vuxnas blickar. Under den trettonde sommaren svänger pendeln och Sandra framstår plötsligt som välkammad och kontrollerad. Angelica då, vem är hon? Hon som alltid fått beröm för att inte vara som Sandra? Och hur långt är hon beredd att gå för att fortsätta vara Sandras vän? Successivt förflyttas gränserna till en lek på liv och död.

Trettonde sommaren är en lovande debut om frånvarande föräldrar, om lek som är på väg att gå över styr, och om vuxna som inte tar sitt ansvar. Med kusinernas otäcka, livsfarliga utmaningar i den prunkande sommaridyllen påminner boken om en thriller. För alla 13–14-åringar som vill försvinna i den oskiljaktiga vänskap som kännetecknar sommarbästisar.

 

Gabriella Sköldenberg arbetar som frilansskribent. Ungdomsromanen Trettonde sommaren är hennes skönlitterära debut.

Läs mer

SAGT OM BOKEN:

"Alla som läser denna bok kommer gripas och föras bort i en fantastisk berättelse om en lång vänskap som inte riktigt är som förut. Det hotfulla och negativa tar över och det är svårt att stoppa. Även fast det var en jobbig situation att läsa om så var det nästintill omöjligt att lägga bort boken."

Majken, 13 år

SAGT OM BOKEN:

”Jag tycker att det var lätt att följa med i historien eftersom det var så bra skrivet.  När man väl har börjat läsa så är det omöjligt att sluta. Karaktärerna är djupa och det går inte 10 min utan att man tänker på dem. Boken är väldigt känslosam och väcker många känslor.”

Anton, 12 år

SAGT OM BOKEN:

”Jag älskade karaktärerna och hur djupa de var. Man kunde inte sluta tänka på dem.” Du kastas rätt in i boken och du älskar den så fort du läst första sidan.”

Louise, 13 år

SAGT OM BOKEN:

"Jag gillade boken för att den innehåller många vändningar som gör att man undrar vad som händer härnäst och inte kan sluta läsa. Det bästa med boken var karaktärerna som hade många olika sidor vilket gjorde berättelsen spännande."

Améline, 12 år
Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-05-05
  • Mediatyp: Inbunden
  • Sidantal: 229
  • Formgivare: Håkan Liljemärker
  • ISBN: 9789127154308
  • Vikt: 370 g
  • Mått: 143 x 198 x 22 mm
  • Åldersgrupp: 12+ år
Lagerstatus: I lager

Böcker för 12-åringen att läsa under sommarlovet

Bulla upp med böcker inför ett långt och härligt sommarlov. Här är sju boktips för 12-åringen och uppåt.

”Barns farliga lekar intresserar mig”

En kort skrivövning på nätet växte till den suggestiva ungdomsromanen Trettonde sommaren. Gabriella Sköldenbergs debut ställer frågor om skuld och oskuld.

Senast visade produkter