Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Utopia för realister

av Rutger Bregman

Underhållande om hur basinkomst, öppna gränser och 15 timmars arbetsveckan kan bli verklighet.

Hur kan det komma sig att vi i en tid då mänsklighetens resurser är större än någonsin, inte vågar tro på våg förmåga att få ner fattigdomen, arbetslöshet och övertidsarbete?

I Utopia för realister pläderar den hyllade, unga historikern Rutger Bregman för hur förslag som vi knappt vågat fantisera om – medborgarlön, öppna gränser och 15 timmars arbetsvecka – inte bara skulle kunna bli verklighet, utan dessutom är både realistiska och förnuftiga.

I sin internationellt uppmärksammade succébok visar historikern Rutger Bregman att framsteg alltid har varit närmare än vi kunnat ana. Från slaveriets avskaffande till demokratins genombrott är historien full av milstolpar som länge betraktades som helt orealistiska. Idag är de centrala delar i det vi ser som mänsklighetens framstegshistoria.

Rutger Bregman berättar underhållande och hoppfullt om hur vi kan gå till botten med att faktiskt lösa akuta samhällsproblem som fattigdom, hemlöshet och arbetslöshet. Utopia för realister är en rapp och grundligt underbyggd bok om hur vi kan bryta vanmakten och göra utopierna till verklighet – en upplyftande läsning om framtiden och en bok till utopiernas försvar.

När Utopia för realister kom ut i Nederländerna väckte den en livlig debatt, och startade en internationellt uppmärksammad proteströrelse för medborgarlön. I originalspråk heter boken Gratis pengar till alla och översätts nu till 24 språk.

 

Rutger Bregman är historiker och författare till fyra böcker om ekonomi, historia och filosofi och har kallats för ”Det holländska underbarnet av nya idéer” av The Guardian

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-03-03
  • Mått: 146 x 216 x 26 mm
  • Sidantal: 294
  • Översättare: Per Holmer
  • Originaltitel: Gratis geld vor iedereen
  • ISBN: 9789127152885
  • Vikt: 470 g
Lagerstatus: I lager

Lookbook SS18

"I never read, I just look at pictures." Andy Warhol

Så får jag lästid

Egentid i form av att ostört få läsa en bok kan vara den största lyxen. Men hur får man egentligen till de där stunderna? Vi bad aktuella författare berätta hur de får lästid i vardagen. 

Så minskar vi vårt klimatavtryck

Efter att ha tassat kring de ekologiska hyllorna i mataffären i åratal är 2018 året då vi fullt ut satsar på att minska vår klimatpåverkan. De här är våra sex förbättringsområden för året.

Senast visade produkter