Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vaggvisa

av Leila Slimani

Gillian Flynns Mörka platser, förlagd under takåsarna i Paris.

En thriller från författaren som tackade ner till att bli Emmanuel Macrons kulturminister. Om livspussel och föräldraskap i en modern tid. Hur kombinerar man barn, arbete och det ständigt dåliga samvetet?

Myriam och maken Paul löser det genom att anlita den äldre och noga utvalda barnflickan Louise. Tack vare henne kan Myriam återgå till sin juristkarriär, och paret lägger tacksam sina barn i hennes händer. 

Men lika beroende som de blir av Louise hjälp, lika instängda känner de sig efter ett tag. De märker den gradvisa förändringen: de plötsliga vredesutbrotten, dagar då hon inte dyker upp alls. Sakta men säkert börjar ett mörker sippra in i det vackra huset i Paris tionde arrondissement och nedräkningen mot en katastrof tar sin början.

Leïla Slimani är en fransk-marockansk Gillian Flynn, som skickligt beskriver det mikrokosmos där etnicitet, klass och skillnaden mellan förort och innerstad som präglar dagens Paris tydligt framträder. Men framför allt genomsyras romanen av den konflikt som dagens moderna föräldraskap medför – kampen mellan livspusslet och det dåliga samvetet.

Vaggvisa har samma psykologiska spänningsnerv som Gillian Flynns Mörka platser och blev en bestseller i hemlandet med 600 000 sålda exemplar, och översätts nu i 36 länder. En thriller för dig som gillar Malin Persson Giolito.

 

Leïla Slimani är journalist och författare, uppvuxen i Marocko och bor sedan 20 år i Paris. Vaggvisa är hennes andra roman. 

 

Läs en längre intervju med Leïla Slimani i The New Yorker här: The Killer-Nanny Novel That Conquered France - Leïla Slimani’s best-seller explores the dark relationship of a mother and her babysitter.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-03-31
  • Översättare: Maria Björkman
  • Vikt: 400 g
  • Mått: 140 x 215 x 20 mm
  • Originaltitel: Chanson douce
  • Formgivare: Elina Grandin
  • Sidantal: 231
  • ISBN: 9789127152502
Lagerstatus: I lager

5 romaner att läsa i sommar

Nina Eidem, förläggare för skönlitteratur, tipsar om romanerna du bara måste läsa i sommar. 

Månadens boktips: December

I december läser vi tre böcker som fokuserar på kampen för att äga sin kropp och identitet. Dags att bryta normer och fördomar om samhällets syn på sexualitet och kvinnors kroppar.

11 böcker att läsa i sommar

Sommaren är som gjord för läsning - här ger redaktionen sina bästa boktips inför semestern.

Romanerna som @bokturisten vill att du läser i sommar

Hon läser fler böcker i veckan än både du och jag kan drömma om, och har plöjt stora delar av vårens utgivning. Här är @bokturisten Signe Svenssons bästa boktips inför semestern.

Senast visade produkter