Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vinet som passar bäst till bokcirkeln

Vinet kanske inte är viktigast på en bokcirkel, men det är en viktig komponent. Petter Alexis Askergren och Alf Tumble tipsar om vad som passar bäst smakmässigt att dricka.

Du sitter där i en ring med en bok i ditt högsta hugg. Du panikläste de sista sidorna på bussen. Men det är inte för boken du har kommit hit. Det är för att du är så jävla trött, sliten och stressad och bara vill se någonting annat. Kanske har du två barn som vrålar medan de ritar på väggarna, kanske har du inte sovit på år och dar. Kanske är ditt jobb en mental påfrestning och fastän du försökte att svara på alla mejl känns det som att mejlkorgen väser: FULL, RADERA och SVARA DÅ FÖR F-N. Semestern nalkas, men det är en vecka kvar. Du är matt.

 

Så när dina vänner nu bjöd in dig till bokcirkel så tackade du ja. Kanske fast du egentligen inte orkade. Kanske fast du egentligen kände att det vore skönare att stanna hemma, men hade du stannat hemma hade du förmodligen aldrig blivit bjuden igen, så du går. För så länge sedan var det som ni sågs.

Och när du nu har tagit dig upp ur soffan du däckade i så snart du klev innanför dörren och dessutom skumpat runt i buss över hela stan så blir ju frågan: Hur smakar vinet?

 

För att helt garantera din vän om att hen inte ska välja något kasst vin som smakar skumt har vi kontaktat vinexperterna Petter Alexis Askergren och Alf Tumble, författarna till boken Vin - så funkar detVi ställde frågan: Vad ska man dricka för vin till bokcirkeln!? Se filmen för svar.

 

Pssst...  Ni som inte dricker vin kan dela på en flaska Jus de Pommes Artisanal Petillant, 39 kronor nr 1990.

Nebbiolo - så funkar det

Allt ljus på druvan nebbiolo – med Petter och Alfs breda och lättillgängliga tilltal.

Du kanske vill läsa...

5 romaner att läsa i sommar

Nina Eidem, förläggare för skönlitteratur, tipsar om romanerna du bara måste läsa i sommar. 

Ultimata läslistan till semestern

Vi frågade vilka av våra böcker ni tyckte skulle kvala in på den ultimata läslistan till semestern. Här är den nu: listan med boktips för hela sommaren. 

Boktips för den introverte

Sommarstugehäng och släktträff i all ära – en bok är ändå sällskap nog. Här är 5 boktips för den introverte semesterfiraren.

3 böcker som är värda hypen

Här är tre av de senaste årets mest omtalade romaner som verkligen är värda lovorden.