Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vinet som passar bäst till bokcirkeln

Vinet kanske inte är viktigast på en bokcirkel, men det är en viktig komponent. Petter Alexis Askergren och Alf Tumble tipsar om vad som passar bäst smakmässigt att dricka.

Du sitter där i en ring med en bok i ditt högsta hugg. Du panikläste de sista sidorna på bussen. Men det är inte för boken du har kommit hit. Det är för att du är så jävla trött, sliten och stressad och bara vill se någonting annat. Kanske har du två barn som vrålar medan de ritar på väggarna, kanske har du inte sovit på år och dar. Kanske är ditt jobb en mental påfrestning och fastän du försökte att svara på alla mejl känns det som att mejlkorgen väser: FULL, RADERA och SVARA DÅ FÖR F-N. Semestern nalkas, men det är en vecka kvar. Du är matt.

 

Så när dina vänner nu bjöd in dig till bokcirkel så tackade du ja. Kanske fast du egentligen inte orkade. Kanske fast du egentligen kände att det vore skönare att stanna hemma, men hade du stannat hemma hade du förmodligen aldrig blivit bjuden igen, så du går. För så länge sedan var det som ni sågs.

Och när du nu har tagit dig upp ur soffan du däckade i så snart du klev innanför dörren och dessutom skumpat runt i buss över hela stan så blir ju frågan: Hur smakar vinet?

 

För att helt garantera din vän om att hen inte ska välja något kasst vin som smakar skumt har vi kontaktat vinexperterna Petter Alexis Askergren och Alf Tumble, författarna till boken Vin - så funkar detVi ställde frågan: Vad ska man dricka för vin till bokcirkeln!? Se filmen för svar.

 

Pssst...  Ni som inte dricker vin kan dela på en flaska Jus de Pommes Artisanal Petillant, 39 kronor nr 1990.

Nebbiolo - så funkar det

Allt ljus på druvan nebbiolo – med Petter och Alfs breda och lättillgängliga tilltal.

Du kanske vill läsa...

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hanssons Au pair är en lyrisk memoar om vad det är som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet.

5 tips på hur du bryter dina digitala ovanor

I boken Smartare än din telefon av psykologen Siri Helle får du praktiska råd på hur du kan använda din mobil för att öka ditt välbefinnande.

Böckerna som borde ligga under granen i jul

Julen närmar sig med stormsteg och mellan glöggfester, knäckkokande och sillinläggningar kan det vara skönt att få lite tips på vad man kan lägga under granen. Brody, Elsie och Fibban har sniffat fram några av årets bästa bokpärlor att ge bort i jul, för alla åldrar och intressen.

Vigdis Hjorth, författare

Vigdis Hjorth, författare

Arv och miljö är en av årets mest omtalade romaner. Förläggaren Nina Eidem frågade Vigdis Hjorth hur hon ser på debatterna samt hur hon önskar att boken blir läst.