Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vinet som passar bäst till bokcirkeln

Vinet kanske inte är viktigast på en bokcirkel, men det är en viktig komponent. Petter Alexis Askergren och Alf Tumble tipsar om vad som passar bäst smakmässigt att dricka.

Du sitter där i en ring med en bok i ditt högsta hugg. Du panikläste de sista sidorna på bussen. Men det är inte för boken du har kommit hit. Det är för att du är så jävla trött, sliten och stressad och bara vill se någonting annat. Kanske har du två barn som vrålar medan de ritar på väggarna, kanske har du inte sovit på år och dar. Kanske är ditt jobb en mental påfrestning och fastän du försökte att svara på alla mejl känns det som att mejlkorgen väser: FULL, RADERA och SVARA DÅ FÖR F-N. Semestern nalkas, men det är en vecka kvar. Du är matt.

 

Så när dina vänner nu bjöd in dig till bokcirkel så tackade du ja. Kanske fast du egentligen inte orkade. Kanske fast du egentligen kände att det vore skönare att stanna hemma, men hade du stannat hemma hade du förmodligen aldrig blivit bjuden igen, så du går. För så länge sedan var det som ni sågs.

Och när du nu har tagit dig upp ur soffan du däckade i så snart du klev innanför dörren och dessutom skumpat runt i buss över hela stan så blir ju frågan: Hur smakar vinet?

 

För att helt garantera din vän om att hen inte ska välja något kasst vin som smakar skumt har vi kontaktat vinexperterna Petter Alexis Askergren och Alf Tumble, författarna till boken Vin - så funkar detVi ställde frågan: Vad ska man dricka för vin till bokcirkeln!? Se filmen för svar.

 

Pssst...  Ni som inte dricker vin kan dela på en flaska Jus de Pommes Artisanal Petillant, 39 kronor nr 1990.

Nebbiolo - så funkar det

Allt ljus på druvan nebbiolo – med Petter och Alfs breda och lättillgängliga tilltal.

Du kanske vill läsa...

Boktips för att förstå andra världskriget

Elisabeth Åsbrink har hyllats för sitt skildrande av tiden under och efter andra världskriget i böcker som Och i Wienerwald står träden kvar och 1947. Här tipsar hon om 6 böcker som du behöver läsa för att förstå andra världskriget och dess konsekvenser

3 böcker till höstens bokcirkel

Ost och kex i all ära, här är romanerna som verkligen ger energi till höstens bokcirkeldiskussioner. 

Min favorit-bookbag

Ett bokmanus med Abbas fiskbullar i dillsås, eller en stulen väska från läsinspiratören Granta. Tygväskor bär på mer än bara saker – de bär på historier.

Jenny Nordlander om det subtila kvinnoförtrycket

Journalisten Jenny Nordlander är aktuell med Mellan raderna - en bok om att vara kvinna och journalist, där hon har samlat vittnesmål om hur det är att vara kvinna i mediebranschen från 26 av Sveriges främsta journalister och kritiker.

Bokmässan i Göteborg

Japp, vi kommer att vara där

torsdag 27 september 2018 Svenska Mässan, Göteborg

Med oss ner till mässan tar vi bland andra Caroline Ringskog Ferrada-Noli (i samtal med Agnes Lidbeck), Jenny Jägerfeld (i samtal med John Ajvide Lindqvis om författaryrkets våndor), Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund (om Factfulness), Peter Englund, Sami Said och Jacqueline Woodson (boksignering i vår monter). Och så håller Vem är vilse?-illustratören Alex Howles en målarworkshop.